От “Уондърбра” до “Макдоналдс”, от “Харли Дейвидсън” до “Виагра” днешните световни водещи компании и марки използват ПР, за да станат по-силни и по-убедителни всички техни маркетингови послания. Информацията, а не опитите за продажба, създават доверие у скептичните и преинформирани клиенти. Истина е, че именно ПР може да подаде информация за продуктите и услугите, която да представлява интерес за медиите и по този начин да достигне до публиките.

В “Добавената стойност на Пъблик Рилейшънс”, Томас Л. Харис – водещ експерт в сферата на маркетинговия ПР и създател на термина маркетингов ПР, изследва как и защо ПР играе жизнено важна роля в интегрирания маркетинг и обяснява много начини, по които ПР може да добави стойност към интегрираните маркетингови комуникационни програми. Харис анализира взаимоотношенията между продукт и изграждане на корпоративна марка и чрез десетки примери от практиката показва как някои от най-успешните специалисти по маркетинг са използвали ПР техники, за да засилят въздействието на своите маркетингови послания. В края на всяка глава има списък с извлечени поуки, които могат да помогнат на читателя да избегне поне най-често срещаните грешки в практиката. В края на книгата Томас Л. Харис предоставя съветите си за писане на МПР план, като се започне от ситуационния анализ, поставянето на целите и задачите, разработване на стратегии, избор на тактики и измерване на резултатите.

Не бива да забравяте и още нещо много полезно, което Томас Л. Харис предоставя на читателите си – детайлен списък с над 50 ефективни ПР тактики, свързани с медиите, сред които са включени и новите технологии.

Това е една теоретична книга, в която практиката залива теорията.

За автора:
Томас Л. Харис
е директор и партньор в “Томас Л. Харис & Компани”, чието седалище е в Хайланд парк, Илинойс. Основната дейност на компанията са маркетингови и ПР консултации. Преподава интегрирани маркетингови комуникации в департамента по журналистика “Медил” към университета “Нортуестърн”. Той ще остане в историята на ПР като създателя на термина маркетингов ПР. Издава бюлетин “Харис нюзлетър”. Списание “ПР Уик” го включва в класацията със 100-те най-влиятелни ПР практици на ХХ век. Бил е президент, вицепрезидент и партньор в “Голин/Харис Интернешънъл”.