Сър Кен Робинсън промени живота на милиони хора по света. Лекциите му от конференцията TED се гледат средно 17 000 пъти на ден.
В същината си работата на сър Кен Робинсън е любовно писмо към човешкия потенциал – празнуване на това, което ние като вид сме способни да правим и да бъдем, ако създадем правилните условия.
Книгата „Представете си, ако…“ обединява всички негови ключови послания и виждания.
Приканва ни да преосмислим нашия свят и системите си към по-добро.
Предизвиква ни да действаме.
Представете си, ако… се вслушаме в спешния апел да спрем, да направим равносметка и да коригираме курса, по който вървим.

Представете си, ако…

СЪР КЕН РОБИНСЪН (1950-2020) е международно признат лидер в развитието на креативността, иновациите и човешкия потенциал. Съветвал е правителства, корпорации, образователни системи и някои от водещите световни организации в областта на културата. Неговият доклад „Всички наши бъдеща: Креативност, култура & образование“ (известен като „Докладът на Робинсън“) печели международно признание на критиката. Зашеметяващата му лекция на конференцията TED „Дали училищата убиват творчеството“ продължава и до днес да е най-известната TED лекция в историята с над 80 милиона гледания, чийто брой продължава да расте. Kнигата му „Елементът: Как всичко се променя, когато откриете страстта си“ е преведена на 23 езика. През 2003 г. получава рицарско звание от Нейно величество кралица Елизабет II за заслуги към изкуството.

КЕЙТ РОБИНСЪН е писател, лектор и съосновател на редица инициативи, посветени на наследството на баща ѝ , сър Кен Робинсън. Това включва наследствения колективен фонд „СКР“, който работи за паметта и почитта към сър Кен, както и за продължаване на наследството му чрез проекти, свързани с образование, околна среда, култура и „Представете си, ако…“ – инициатива, вдъхновена от страстното застъпничество на сър Кен за човешкия потенциал, чрез която всяка година се организира едноседмичен фестивал. Нейната страст е ангажирането на младите. Носител е на награда за изключителен принос в развитието на образованието.

Видео