„Ноември” е еротичен криминален трилър с елементи на мистика и магия. Преплита в себе си общочовешки парадигми, заедно с въпросите и състоянията, които измъчват главния герой. А той е детектив от полицията, разследващ убийство, влюбва се опасно в жена, която може да бъде фатална за него, и то не само в професионален план. Чувствата и терзанията му са изгарящи. Еротичните сцени са изпепеляващи и скандални.
Действието е динамично и непредсказуемо. Има интересни обрати и поява на нови и интересни герои. Любопитен елемент в книгата е използването и на поезия. Главният женски персонаж, всъщност е известна певица. Фрагменти от нейни песни, които участват ефектно в действието, всъщност са стихове на голямата наша поетеса Маргарита Петкова.
Какво е да се влюбиш в страховете си? Какво е да обикнеш своя потенциален враг и противник? Докъде си готов да стигнеш в една любов, която може да те изсмуче целия, преди да те убие? Готов ли си да загърбиш всички страхове, да се усъмниш в приятелството и да го жертваш заедно с душата си, в името на едно силно и изгарящо чувство, което е равносилно на болест. Това са въпроси, на които всеки ще си отговори, след като прочете „Ноември”.
Авторът Явор Веселинов, освен романa „Ноември”, е написал и „Самоубийци”, а скоро предстои и издаването на „Сънища”. Явор се занимава активно със спорт, живее в София, където има ветеринарна практика. Пише отдавна и сега споделя с нас своя талант и въображение чрез книгите си.
Романът „Ноември” е първият художествен роман от марката ROI Books. Марка, под която екипът на ROI Communication навлиза в света на художествената литература след като вече повече от 13 години издава специализирана литература.