БГ EN
 
Книги
Ефектът Медичи

Ефектът Медичи

Поръчай направо от нас

Корична цена 21.00 лв. лв.

image
  • Описание
  • Видео
  • Свързани заглавия

Описание

„Идеята е проста: когато навлезете в пресечната точка на области, дисциплини или култури, можете да комбинирате съществуващи концепции в огромен брой необикновени нови идеи. Името, което съм дал на явлението, „Ефектът Медичи”, идва от забележителния разцвет на творчество през 15. век в Италия.
Докато писах имах възможността да се срещна с някои наистина изумителни хора, които любезно предложиха да споделят опита си с мен. Дълбоко съм благодарен на всички тях. Въпреки че повечето от тях се споменават в книгата, някои не се, и бих искал да изкажа признателност към тях тук.
Въпреки че целият ми живот, в някои отношения, е сочел към тази книга, идеята, че трябва да я напиша ми хрумна една сутрин, ей така, от нищото. Признавам си, че постоянно ми идват идеи по този начин, но само част от тях всъщност се реализират. Тази се осъществи и съм истински благодарен на всички, които ме подкрепиха в процеса на работа.“
За автора
Франс Йохансон е консултант, който пише и говори за всякакъв вид пресечни точки. По-рано е бил основател и изпълнителен директор на Inka.com, софтуерна компания, базирана в Бостън, и вицепрезидент по бизнес развитие на „Дола хелт систъмс”, компания в сферата на здравеопазването, която работи в Балтимор и Швеция. Писал е на разнообразни теми – от бизнес мениджмънт и риболов до приключения с фентъзи игри.
Йохансон има магистърска степен по бизнес администрация от Бизнес училището на „Харвард” и бакалавърска степен по науки за околната среда от Университета „Браун”. Роден и израснал в Швеция, понастоящем живее в град Ню Йорк.

   1

13 истории за W + 2 бонус на практика са 15 истории, в които случките се въртят около дума, която на английски език започва с W. За някои думи ще се сетите веднага, други ще ви затруднят. Но в края на историята ще намерите отговора. Всякa прилика с действителни лица и събития е случайна. Не е търсена връзка с реални личности и събития, макар че със сигурнoст има такава. Историите напираха да излязат. Може би поради някаква W причина. Със сигурност някои са по-добри от други. Затова и има 2 бонус. Можете да ги прочетете с чаша кафе, вино или друга любима напитка в ръка и да намерите в тях това, което търсите. Нали всеки от нас търси различни неща и различни са нещата, които го правят щастлив. Струва си да подходите към историите с широко отворено съзнание. В тях няма будистка мъдрост, нито поучения. В тях има споделени моменти, мигове и чувства. Да, най-вече чувства. Защото, ако спрем да чувстваме, всичко става безсмислено.

Факт е, че историите са на хартия и са в очакване на срещата си с вас.

Welcome!

Автор: Деси Бошнакова

3 истории за W + 2

Видео

Свързани заглавия