Краудсорсинг в действие

в партньорство с BEIED BEIED_logo

Когато потребителите работят за вас или как да вдъхновим онлайн тълпата и да работим заедно
(Краудсорсинг в действие)

Светът на бизнеса от години прилага аутсорсинг. Днес вече има и краудсорсинг – от crowd – тълпа, много хорa, и sourcing, което показва, че става въпрос за доставяне на идеи, стоки и услуги.
Следвайки логиката, можем да опишем краудсорсинга като аутсорсинг на дейност на онлайн тълпата.

9 oт 10-те топ марки в света залагат на краудсорсинга в своите кампании. Време е и вие да се присъедините и да работите заедно с клиентите си, а не за тях.

В основата на процеса е решаване на проблеми, разделяйки ги на малки задачи, които да бъдат решавани от голямо количество креативни хора по- бързо и по- евтино.

Краудсорсингът предлага подобрени бизнес възможности, по-ниски разходи, по- голяма база от творческа сила, по- кратко време за разработването на маркетинга на продукта.
Организации от всякакъв вид експериментират с различни краудсорсинг инициативи – от писане на конституция до описване на снимки.

Краудсорсингът комбинира усилията на множество хора, като всеки има своя собствен принос в крайния резултат. Компанията-възложител обикновено обявява някаква награда, която е обвързана с резултата от проекта. Понякога това е парично заплащане, а в други случаи групата от хора може да работи поради морални подбуди (лично удовлетворение, чест, слава).

В това обучение ние ще представим краудсорсингът като инструмент и неговото практическо приложение в маркетинга, рекламата, ПР, специалните събития.

Идеите, с които ще се заредите, могат да се приложат във всички сфери на дейност.

В рамките на обучението ще разгледаме:

• Произхода на краудсорсинга
• Кои са гените на краудсорсинга
• Кои са елементите за успеха на краудсорсинг инициативи
• Примери от световната и българската практика

Обучението ще се опита да ви даде отговор на въпроса: Какво може да направи тълпата за вас?. Но след обучение би трябвало да се запитате: Какво мога аз да направя за тълпата? Тогава ще сте в правилната посока и готови да работите заедно с тълпата, за да правите по-добри, по-ефективни, по-вдъхновяващи и по-въздействащи проекти. С правилната тълпа зад нас всичко ще стане много по-лесно и смислено. Най-малкото си струва да опитаме.

Обучител: Проф. Десислава Бошнакова

Десислава Бошнакова учи за специалните събития от един от водещите световни авторитети професор Джо Голдблат. Tя е съавтор с проф. Голдблат и Шон Лий на първата засега книга за влиянието на новите технологии върху специалните събития, която излезе на американския пазар тази есен – “The 21st Century Meeting and Event Technologies”. Автор е и на книгите „PRоговорки“, „Политическите комуникации в мрежата 2.0” , „13 истории за W + 2 бонус“ и “Колективната мъдрост: Краудсорсинг”.

Десислава Бошнакова е сред първите, получили специализирано ПР образование. Била е член на International Special Event Society. Преподавател по ПР в НБУ, автор на редица специализирани статии по ПР. Собственик и управител на бутиковата PR агенция ROI Communication, блогър, ревностен почитател на TED, лектор в българските издания на формата р куратор на TEDxNBU от 2011 година и организатор на TEDxSofia.

Била е гост лектор в чуждестранни университети в САЩ, Финландия и Гърция. Като лектор е презентирала на редица професионални конференции у нас в чужбина.

Такси и регистрация:
• Регистрационна форма: https://goo.gl/forms/iDsHpufY9DXDU8xW2
• Редовна такса: 150 лв.
• Такса ранно записване: до 9и февруари – 130 лв.
• Алумни такса: 120 лв. – 20 % отстъпка за ВЕIED Алумни
• В таксата е включена книгата “Колективната мъдрост: Краудсорсинг” автор – Десислава Бошнакова

Внимание:
• Местата са ограничени
• След регистрацията ще получите потвърждение и проформа фактура
• След превод на таксата ще получите фактура
• Гарантират се само регистрации в срок. Местата са ограничени.
• Неявявания не се възстановяват. Регистрацията може да се прехвърли на друг служител
• За повече информация и въпроси: 0887929703, office@beied.com